HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

Authentiek en heerlijk koken in de herfst met natuurlijke ingrediënten uit de tuin en natuur.

Een serie van 5 workshops bij de Hortus in Nijmegen door Nederlands Dis met meesterkok en natuurkenner Paul Hoftijzer op donderdag-ochtend in oktober en begin november.

Paul Hoftijzer heeft zijn leven lang gekookt, vooral met planten, zaden en bessen die hij op zijn wandelingen en in zijn tuin vond. Na afsluiting van zijn vele werk-activiteiten is hij begonnen een jaar of zes geleden al zijn recepten en ideeën uit te schrijven en begon hij met www.nederlands-dis.nl met traditionele (streek-) recepten van vroeger en nu uit het hele Nederlandstalig gebied. Daarnaast met gerechten voor mensen die weinig geld voor eten hebben op www.dora-besparen.nl. Vroeger samen met een andere neef van Tante Dora, maar tegenwoordig alleen worden vrijwel dagelijks smaakvolle en fantasierijke recepten geplaats die met het pakket van de Arnhemse voedselbank te maken zijn.

eerlijk koken

Samen met Paul Hoftijzer gaan we 5 keer zelf koken en natuurlijk opeten met alles wat de natuur (en ook een natuurlijke moestuin) op dat moment biedt.

Natuurlijk leren we zo de kneepjes van een ervaren kok en doen we ervaring op met planten en gewassen, die we misschien wel kennen, maar waar we nog nooit mee gekookt hebben.

Wat dacht je van: walnoten, paddenstoelen als berkenboleet, parasolzwam, wilde grijze oesterzwammen en cantharellen, tamme kastanjes, de bessen van Gelderse roos, lijsterbessen, hazelnoten en amandelen uit het wild, pastinaken en haverwortel, aardperen, kwee, eikels, rozenbottels, groene “wilde”planten voor een heerlijke soep, basis groente-bouillon, “wilde” blaadjes voor een salade, kruiden uit de natuur als boerenwormkruid.

boerenwormkruid

Natuurlijk verwerkt in soepen, sauzen, hoofdgerechten, maar ook voor toetjes, inmaak, jam, zoutzuur en chutney’s. En niet te vergeten geurige azijn en olie.

In principe willen we deze 5 kookdagen zonder vlees of vis volwaardig koken, maar van elke regel kan op verzoek afgeweken worden.

 

De kookdagen vinden plaats op donderdagochtend beginnend om half tien en als afsluiting met de zelf-gekookte lunch na 12 uur.

In oktober op donderdag 3, 10, 17 en 31 en in november afsluitend op 7 november.

Kosten workshop inclusief alle ingrediënten en een heerlijk zelf-gekookte lunch en koffie/thee 27,50 per dag, dus 137,50 euro. Als afsluiting krijgt U ook nog een speciaal kookboekje met gebruikte recepten van Paul Hoftijzer/Nederlands Dis mee.

Voor studenten en minima (voor de laatste in overleg, als richtlijn) vragen we 19,50 per kookdag, dus totaal voor 5 kookworkshops 97,50 euro.

Aanmelden via Hortus Nijmegen, via de website https://www.hortus-nijmegen.nl

Adres: d’Almarasweg 22d, Nijmegen

Informatie over de kookworkshops bij Paul Hoftijzer: paul hoftijzer@gmail.com

 

 

Natuurlijk koken met alles uit de natuur en je tuin, 5 maal heerlijk koken en eten bij de Hortus Nijmegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>