HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

SIMPELE KOST : HARTIGE APPELMOES dus Appelmoes Anders!

En natuurlijk gebruiken we altijd de restjes in onze koelkast op.

appelmoes 1

Van wat overgebleven appelmoes kan je een heerlijke saus maken zeer passend bij gebakken worstjes,  slavink, hamburger of ander vlees. De saus smaakt trouwens ook erg lekker zonder vlees. Gewoon gebruiken bij gebakken aardappels of gekookte, geroosterde boekweitkorrels.  Je kan deze saus altijd maken als er appelmoes overblijft. Want goed eten moet je nooit weggooien.

Warme appelsaus

Nodig:

  • 10 eetlepels appelmoes
  • Klontje boter
  • ( eventueel een halve appel in plakjes)
  • ¼ ui in snippers
  • Kaneel en zwarte peper
  • Wat citroensap ( ½ eetlepel)
  • Zout
  • Eventueel wat sambal

appelGebruik je verse appelstukjes: schil de appel, haal het klokhuis eruit en snij de appel in plakjes.

Bak deze schijfjes in een Koekenpan met de boter tot ze mooi bruin zijn.  Vis de appelstukjes uit de boter als ze bruin zijn, maar houd ze warm.gebakken appeltjes

Bak in de boter de ui bruin. Peper en kaneel erover en dan de appelmoes erbij.

Al roerend goed doorwarmen. Op het laatst de citroensap, zout en naar smaak sambal erbij. Voeg dan de stukjes gebakken appel er weer bij.

appelsaus

  • Als variatie kan je er wat kerriepoeder bijvoegen eventueel in plaats van kaneel. Ook wat aangebakken plakjes tomaat smaken er lekker bij.

SIMPELWEG LEKKER – NEDERLANDS DIS

Dit recept is al eerder door ons op de site van Tante Dora / DORA-BESPAREN geplaatst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>