HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

ROOMBROODJE echt OUDERWETS GEBAK

Een roombroodje of puddingbroodje is een traditionele lekkernij bestaande uit een zoet wit puntbroodje of kadetje met een roomvulling, bedekt met poedersuiker. De roomvulling bestaat of uit banketbakkersroom, slagroom of pudding. Er bestaat ook een chocolade variant. 

roombroodje

Bij echte Chinese toko’s in ons land kan je soms een Hongkong roombroodje vinden. Dit is een zoet wit puntbroodje, bestrooid met geraspte kokos en gevuld met een wel erg vette slagroom. Het is één van de vele soorten traditioneel Chinees gebak uit Hongkong. Enkele Chinese bakkerijen maken het. Maar het is in feite een zoete versie van Bapao, de hartige gestoomde witte broodjes van de Chinees. Trouwens de zoete versie met een klef soort vette pudding erin worden normaliter ook gestoomd.

chinees broodje

 

Voor Nederlandse roombroodjes, gebruikt men meestal banketbakkersroom. De verschillende recepten daarvoor vindt U ook op Nederland Dis. 

Kijk op http://www.nederlands-dis.nl/gebak-brood/banketbakkersroom/banketbakkersroom

Neem 6 puntjes of bak zelf witte broodjes. Gebruik je gekochte puntjes maak die dan 5 minuten warm in een oven van 180 ⁰C..

De broodjes zo warm mogelijk met een scherp mes van boven tot 1/3 van de onderzijde van het broodje insnijden. Een halve eetlepel abrikozenjam er in smeren. Daarop een stevige lepel banketbakkersroom in lepelen of nog mooier met een spuitzak erin spuiten ( liefst met een mooi geribbeld kopje). De broodjes royaal met poedersuiker bestrooien. Niet te lang wachten met opeten, want nu zijn ze warm en nog lekker.

Recept voor kadetjes:

http://www.nederlands-dis.nl/gebak-brood/brood-kadetjes/kadetjes

En zachte broodjes:

http://www.nederlands-dis.nl/gebak-brood/brood-zachte-broodjes/

broodjes witte zachte neddis

 

 

OUDERWETSE LEKKERNIJ : NEDERLANDS DIS

bakken

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>