HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

SIMPELE KOST : OMELET van een SCHAAPSHERDER voor een restje vlees

Na een (feest-)maaltijd blijft er soms wat vlees over, maarrest-gebakken-vleesde hoeveelheid is vaak te weinig om het de volgende dag als vlees bij de maaltijd te gebruiken. Dan kan men voor de warme maaltijd er een heerlijke omelet mee maken. Duur is het niet  en je kan het zo lekker maken als je zelf wilt. Met een gemengde sla en wat gebakken aardappels of wat sneden brood heb je zo een volledige maaltijd.

En we kwamen dit oude recept er voor al wat eerder tegen. We hebben het in de tijd wat aangepast. Maar de mooie naam hebben we in ere gehouden.

OMELET VAN EEN SCHAAPHERDER

  • Restgebruik: restje gebraden of gekookt vlees of gehakt of vleeswaar ongeveer 150 gram
  • 6 eieren

ei 3maal

  • 4 eetlepels melk
  • 1 ui zeer fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • Wat het olie of mespunt sambal
  • 40 gram margarine, boter of olie
  • Peper en zout
  • Eventueel een klein beetje groene kruiden ook fijngeknipt

Snij het vlees klein en maak het zo nodig goed op smaak. Wat zout en/of peper. En wat kruiden uit je voorraad:Bij voorbeeld Kerry of Italiaanse kruiden of wat dan ook.

Klop dan de eieren los. Voeg de melk bij en wat peper en zout bij.eigeel tot creme kloppenStrooi er eventueel wat fijngeknipte groene kruiden door. Neem wel kruiden die lekker blijven als je ze kort bakt,zoals koriander of peterselie.

Snij de ui en knoflook fijn. Doe wat olie, margarine of boter ( geen halvarine ,want daar kan je niet mee bakken). Bak daarin eerst de ui mooi licht bruin, dan wat peper en zout erover en de sambal en knoflook erbij. Als laatste het vlees in kleine stukjes erbij.

Giet het eiermengsel er bij en bak het geheel op een niet te hoog vuur, rustig omwentelend tot een omelet.omelet van een schaapsherder

In een koekenpan met een anti aanbaklaag gaat dat prima. Maar ook met een goede koekenpan of zelfs een hapjespan gaat dat goed. Zorg er wel voordat de hele pan een dunne boter,olie laag heeft.

  • Men kan ook ander resten van groente nog door de omelet mengen , maar niet meer dan ongeveer een kopje vol : tomaat,paprika,prei, bloemkool of broccoli.

HEERLIJKE SMAKELIJKE RECEPTEN met een kleine beurs – NEDERLANDS DIS

Dit recept heb ik al eerder op de site van Tante Dora / DORA-BESPAREN geplaatst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>