HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

SIMPELE KOST : VLOEIBARE “BOUNTY”

Vandaag maken we als of het geen kerst is of misschien als troost omdat het kerst is, vloeibare bounty. Met Turkse of Griekse volle yoghurt met 10% vet.

dora-yoghurt-met-kokos-1

Dus geen yoghurt met 0% vet, want dat is eigenlijk gewoon “niets”.

Reden genoeg, om er eens een heel eenvoudig maar superlekker toetje van te maken. Geen kokosyoghurt( ook tegenwoordig voor best veel geld tekoop), maar yoghurt met kokos, met als klap op de vuurpijl een gezonde stoot chocolade. We noemen dit nagerecht gekscherend wel de ‘vloeibare Bounty’. Wie kan daar nu nee tegen zeggen?

Voor vier royale porties heb je nodig:

  • dikke (Griekse) yoghurt, 500 gram
  • geraspte of gemalen kokos, 50 gram
  • eventueel suiker of honing
  • een reep chocolade, hagelslag of chocoladevlokken, 50 gram

Weken

Voor de bereiding heb je minstens een uur nodig, dus denk daar aan. Overigens is de bereiding supersimpel. Doe de geraspte kokos (die je in het vak met Aziatische ingrediënten vindt) in de yoghurt, en roer goed om. Voeg nog geen suiker of honing toe. Laat de kokos ten minste een uur weken in de yoghurt, onder af en toe roeren. Daardoor wordt hij zacht, en neemt de yoghurt de smaak van de kokos aan. Als je eraan denkt, kun je de kokos ook langer laten weken. Hoe langer, hoe lekkerder.

Proef na een uur of het zoet genoeg is. Bedenk dat je ook nog chocolade toevoegt. Als je het niet zoet genoeg vindt, doe je er wat suiker of honing bij. Maar wees voorzichtig, want ook de kokos is zoet van zichzelf. Als je hagelslag of chocoladevlokken gebruikt, dan hoef je niets voor te bereiden. Als je een chocoladereep gebruikt, dan moet je de chocola eerst raspen of fijnhakken. Voeg de chocola toe en roer nogmaals om.

dora-yoghurt-met-kokos-2

Zo, dat is klaar! Doe de yoghurt met kokos in mooie schaaltjes en strooi er eventueel nog wat grof gehakte chocolade over. Ook al noemen we het ‘de vloeibare Bounty’: het is veel lekkerder dan de wat al te zoete reep uit de fabriek. Je proeft zowel de kokos als de chocolade, en niet alleen maar kleffe zoetigheid. Zelfs als je alles zelf moet betalen, ben je voor deze vier royale porties minder dan twee euro kwijt.

SIMPELE EN LEKKERE GERECHTEN – NEDERLANDS DIS

Dit recept is al eerder door ons op de site van Tante Dora / DORA-BESPAREN geplaatst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>