HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

OUDEWIJVENSOEP of te wel TRUUJESOP

Ook Oude Wijvensoep of Truujesop is een traditioneel Limburgs en gemakkelijke gerecht voor carnavalstijd. Als moeder en vader zeker niet te lang in de keuken willen staan. Dit is de variatie van deze soep, zoals ik dat van vroeger ken.

TRUUJESOEP

RECEPT

  • 500 gram gehakt ( runder- of halfom)
  • 2 preien
  • bakje champignons
  • 3 uien
  • teentje knoflook
  • 1 liter tomatensap
  • 1 grote pot of blik witte bonen in tomatensaus

witte bonen in tomatensaus

  • 1 (runder-) rookworst

rookworst

  • 2 of 3 bouillontabletten
  • 1 liter water
  • zout en peper naar smaak

 

Bak het gehakt rul in een grote pan. Voeg de in ringen gesneden uien, knoflook, prei en de champignons toe. Bak dit geheel even mee.

Voeg de tomatensap, de witte bonen in tomatensaus en het water toe met de bouillontabletten.

Roer het geheel goed door elkaar en voeg de worst toe .Laat de soep een uur pruttelen.

Vis de worst uit de soep en snij in plakjes. Op smaak met zout en peper. Is het te dik voeg wat water of bier toe.

Serveren met de plakjes worst en vers brood.

truujesoep

 

Heb je meer tijd om te koken, maak dan zelf echte tomatensoep:

http://www.nederlands-dis.nl/soep/soep-tomatensoep/

heldere tomatensoep

FEESTEN IN HET ZUIDEN: NEDERLANDS DIS

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>