HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

EEN ANDERE KNOFLOOKSOEP    VEGETARISCHE SOEP

knoflook vers geoogstBij Knoflooksoep denk je in de eerste plaats aan iets dat sterk van smaak is, en waarvan je vervolgens nog wel een dag of wat stevig zal ruiken. Deze knoflooksoep bevat behoorlijk veel knoflook. Maar het is een erg mooie genuanceerde soep, natuurlijk met de smaak van knoflook, maar ook die is er een met veel meer diepte dan je eerst zou vermoeden en je omgeving zal je vast niet na dit gegeten te hebben gaan mijden. Knoflooksoep hoort duidelijk bij gerechten die nu pas een plaats in onze keuken beginnen te veroveren. En het maakt ons erfgoed alleen maar rijker.

 

KNOFLOOKSOEP met krokante kikkererwten

  • 4 bollen knoflook
  • 1 glas olijfolie
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 liter zelfgemaakte groentebouillon
  • 100 gram gekookte kikkererwten
  • wat sambal
  • ½ theelepel zoete paprikapoeder
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • wat citroen- of limoensap
  • zure room

Verwarm de oven voor tot 170 °C.

Pel de buitenste velletjes van de knoflook, maar laat de bollen heel. Snij ze halverwege door. Leg de knoflook op de snede in een ovenschaal. Doe ¾ van de olijfolie erbij en zet de pan in de oven. Controleer na 20 minuten of de teentjes aan de onderkant goudbruin zijn en beginnen te kleuren. Als de knoflook op het snijvlak te snel bruin wordt, draai de bollen dan om en zet terug in de oven tot de teentjes heel zacht zijn. Haal ze uit de ovenschaal, laat ze uitlekken en haal de teentjes voorzichtig uit hun schil.

Giet ongeveer de helft de  olie uit de oven in een pan, voeg er de knoflook bij en bestrooi deze met de bloem. Prak de knoflook met de achterkant door elkaar en roer al kokend tot een glad mengsel. Voeg de bouillon al roerend erdoor en laat een kwartier heel zachtjes sudderen.
Wrijf de gekookte en uitgelekte kikkererwten in de keukendoek, zodat de velletjes loslaten. Doe de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kikkererwten mooi bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Vermeng ze met de sambal en de zoete paprikapoeder .

KROKANTE KIKKERERWTEN

KROKANTE KIKKERERWTEN

Wrijf de soep door een draaizeef of gebruik een blender of staafmixer. Maak op smaak met citroen of limoensap, zout en peper. Doe er een lepel zure room in en bestrooi het met de gekruide kikkererwten.knoflooksoep met erwten gebakken

Kikkererwten kan men in blik gekookt kopen of zelf droge kikkererwten koken. Het recept vind men op : http://www.nederlands-dis.nl/voorgerecht/oosterse-invloeden-van-nu-falafel/kikkererwten gekookt

kadetje

 

Warme broodjes met zoute boter smaken er lekker bij.Boter

Recept voor kadetten:

http://www.nederlands-dis.nl/gebak-brood/brood-kadetjes/

zelf gebakken brood is altijd lekker.

 

ALLE SOEPEN : NEDERLANDS DIS

soepterinne

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>