Met Garnalen kan men ideale voorgerechten maken. Wat te denken van een halve avocado gevuld met Hollandsche garnalen en een lekkere zelfgemaakte mayonaise met wat truffel versierd. Of misschien toch een traditionele garnalencocktail:
GARNALENCOCKTAIL
- 200 gram garnalen ( natuurlijk bij voorkeur Hollandsche)
- 1 grote stevige tomaat of 4 cocktailtomaatjes
- 2 theelepels fijngehakte peterselie
Tomaat in kleine stukjes ( zonder pitten en eerst ontvelt) snijden of de cocktail tomaten in partjes snijden. Vermeng de garnalen met de stukjes tomaat en de peterselie. Verdeel dat over liefst wijde glazen .
Maak een soort cocktailsaus van:
- 6 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels sherry of vermouth
- 2 eetlepels room
- 2 theelepels tomatenpuree
- wat worcestersaus
- peper uit de molen
- paprika-poeder
- wat honing
Vermeng dit alles tot een sausje. Proeven en eventueel verder op smaak maken. Zelf vermeng ik meestal mayonaise door een gelijke deel Turkse of Griekse 10% vette yoghurt. In plaats van sherry of vermouth kan men ook whisky gebruiken. Soms meng ik een weinig hete olie of sambal door de saus. Gebruik honing of suiker naar eigen smaak.