HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

GARNALENCOCKTAIL op menig kerstdiner nog steeds geserveerd

Met Garnalen kan men ideale voorgerechten maken. Wat te denken van een halve avocado gevuld met Hollandsche garnalen en een lekkere zelfgemaakte mayonaise met wat truffel versierd. Of misschien toch een traditionele garnalencocktail:

GARNALENCOCKTAIL

  • 200 gram garnalen ( natuurlijk bij voorkeur Hollandsche)
de echte hollandsche garnaal

de echte hollandsche garnaal

  • 1 grote stevige tomaat of 4 cocktailtomaatjes
  • 2 theelepels fijngehakte peterselie

Tomaat in kleine stukjes ( zonder pitten en eerst ontvelt) snijden of de cocktail tomaten in partjes snijden. Vermeng de garnalen met de stukjes tomaat en de peterselie. Verdeel dat over liefst wijde glazen .

Maak een soort cocktailsaus van:

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels sherry of vermouth
  • 2 eetlepels room
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • wat worcestersaus
  • peper uit de molen
  • paprika-poeder
  • wat honing

Vermeng dit alles tot een sausje. Proeven en eventueel verder op smaak maken. Zelf vermeng ik meestal mayonaise door een gelijke deel Turkse of Griekse  10% vette yoghurt. In plaats van sherry of vermouth kan men ook whisky gebruiken. Soms meng ik een weinig hete olie of sambal door de saus. Gebruik honing of suiker naar eigen smaak.garnalencocktail

 

PURE ZEEVRUCHTEN : NEDERLANDS DIS

kerst voor de deur

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>