HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

KLASSIEKE GARNALENSALADE natuurlijk traditioneel voor de kerstdagen

Met kerst worden veel garnalen gegeten. Eerst was een garnalensalade erg populair als voorgerecht bij de kerstmaaltijd. Maar langzamerhand veranderde dit in een garnalencocktail nog steeds in een schaaltje , maar werd vervolgens in een glas geserveerd.  En maakt nog steeds deel uit met menig kersteten.

gemarineerde garnalen

Klassieke kerst garnalensalade

  • 300 gram gepelde garnalen
  • 3 hard gekookte eieren
  • stukje komkommer ( was vroeger ingemaakte augurk)
  • 1 rode of gele paprika ( was eerst ook ingemaakt)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel sambal
  • zout en peper uit de molen
  • gehakte peterselie
  • gewassen slablaadjes

Snij de gekookte eieren fijn. Snij ook de komkommer en paprika in kleine reepjes.

Vermeng de olie, azijn, de sambal met peper en zout tot een sausje ( eventueel wat honing toevoegen). Meng de garnalen, het ei en de komkommer. Giet er het sausje door en roer alles even door elkaar. Op een bedje van uitgelekte slablaadjes een hoopje garnalenmix leggen. Hierover de paprikareepjes strooien. Strooi er nu de peterselie over. Een kwart citroen ernaast. Heerlijk met vers brood en wat (zoute) boter.

  • In plaats van paprika kan men ook kleine cocktail-tomaten gebruiken. Een salade geserveerd  met en in een halve avocado smaakt ook lekker. In plaats van het sausje kan men ook bijvoorbeeld citroenmayonaise als sausje gebruiken. Koriander in plaats van peterselie smaakt ook lekker. Tuinkers en radijsjes passen er ook bij.garnalen voor een salade

  • OUDERWETS GENIETEN : NEDERLANDS DIS

 

kerst koek

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>