HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

REMPAH LIEVELINGS-GERECHT VAN MIJN GROOTMOEDER

Gefrituurde of simpel in olie gebakken gehaktballetjes ( zij noemde dit Rempah) hoorden bij de lievelingsgerechten van mijn grootmoeder. Met wat aangebakken gele rijst en ingelegde zure komkommers kon ze echt er van genieten. Echt ingewikkeld is dit Oost Indische gerecht niet, maar de smaak blijft verwonderlijk lekker.

REMPAH

Gehaktballetjes

Gehaktballetjes

  • ¼ kilo gehakt ( runder- of half runder- half lams-gehakt)
  • een stukje verse gember zonder schil of een theelepel gemberpoeder
  • peper en zout
  • 1 theelepel trassi of gefermenteerde garnalenpasta
  • ½ theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 100 gram verse kokos geraspt of 60 gram droge kokos geraspt in 40 cc melk een uur of wat geweekt

Roer de fijngesneden gember met wat peper en garnalenpasta opgelost in wat warm water, met fijngewreven komijn en koriander met zout tot een massa. Roer er dan het ei en het fijngeslagen of gesneden knoflook door.

Voeg hier de kokos en gehakt door, kneed alles door. Zijn de balletjes te nat, voeg er wat paneermeel bij. Proef het gehakt en voeg naar smaak er nog wat peper en/of zout bij. Vorm er gehaktballetjes van. Rol die licht door paneermeel met wat bloem. Bak ze in warme olie of een frituur op 170 ⁰C tot ze bruin en krokant zijn. Laat de balletjes voor het serveren op wat keukenpapier uitdruppen.

SIMPEL IS OOK IN INDONESIË LEKKER : NEDERLANDS DIS

 

 

DE RIJST GROEIT

DE RIJST GROEIT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>