HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

HEERLIJK ONKRUID: GEHOORNDE KLAVERZURING UIT DE NATUUR OF JE TUIN 

Gehoornde Klaverzuring

Gehoornde Klaverzuring

Heeft U een woekerend onkruid, dat U niet weg kunt krijgen tussen de tegels van uw zonnig terras. Vouwen de blaadjes, die zowel groen tot paarsachtig van kleur kunnen zijn en lijken op klaver, die zich pas openen als het licht wordt en de gele bloem in de vorm van een vijfpuntige ster zich pas laat zien als de zon erop schijnt, dan hebt U waarschijnlijk Gehoornde Klaverzuring.

GEHOORNDE KLAVERZURING hoort oorspronkelijk hier niet thuis. Maar het is een bij kwekers en tuincentra niet uit te roeien onkruid. Dus vaak krijg je met plantjes die je net gekocht hebt er gratis gehoornde klaverzuring bij.

gehoornde klaverzuring 2

En als je het plantje hebt, raak je het net als bijvoorbeeld zevenblad eigenlijk nooit meer kwijt. Maar waarom zou je ook. Want het heeft ook voordelen. Het kan een saai binnenplaatsje met wat bestrating omtoveren tot ( alleen als de zon er schijnt) een gele zomerweide. En de gele bloemetjes steken erg decoratief af tegen de vaak paarse bladeren.

EETBAAR

En gehoornde klaverzuring is eetbaar. Natuurlijk bevat het net als de inlandse klaverzuring oxaalzuur, maar je zult er niet snel teveel van binnenkrijgen. In India is deze gehoornde klaverzuring een gewilde seizoensgroente. En de blaadjes smaken licht citroenachtig en erg lekker in een salade.

Trouwens ze maken de salade ook gelijk vrolijker, zeker als je er ook wat bloemetje door mengt.

In India trekken ze trouwens thee van de bladeren. Overgiet een handvol blaadjes met kokend water. Laat het 15 minuten staan. Zoet het met wat honing en je hebt een heerlijk  frisse drank.

 

Voor meer informatie over Inlandse KLAVERZURING:  https://www.nederlands-dis.nl/eten-uit-de-natuur/uit-de-natuur-klaverzuring/

klaverzuring 2

ALLES WAT EETBAAR IS IN DE TUIN EN DE NATUUR: NEDERLANDS DIS

 

mandje kruiden

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>