HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

FOODTRUCK’S = het nieuwe eten uit de muur?

Het Foodtruck-circus is dit weekend geland in Nijmegen.  We hebben het gisteren bezocht en er aangenaam zitten genieten.

 

Trek controleert iedereen bij de ingang, maar vraagt verder geen entree. Maar om een glaasje te kunnen drinken moet je eenmalig per persoon wel 2,50 euro uitgeven voor een stevig plastic glas.

Het aanbod aan eten is op het trek-festival in Nijmegen best uitgebreid. Alles wat snel in broodjes , wraps, zakjes en doosjes te eten valt en binnen de huidige eetmode valt was ruimschoots aanwezig.

Toch mis ik wel echt Vlaamse of Nederlandse foodtruckers met hapjes die op onze traditie gebaseerd zijn. Te denken valt aan hartige poffertjes, boerenpannekoeken in vele variaties of uit onze vistradities.

TREK IN NIJMEGEN

We hebben lekkere oesters gegeten bij Captain Joe. Nog leuker vonden we de bitterballen (eerlijk gezegd: wel gemaakt door een Amsterdamse banketbakker!) met garnalen en kreeft van dezelfde Captain Joe. Die smaakten echt bijzonder lekker.

Captain Joe heeft ook een restaurant of vis- en oesterbar in Nijmegen. We willen binnenkort daar eens wat zeevruchten gaan doorproeven. Want de truckversie van Capatain Joe met twee erg enthiousiaste medewerkers vraagt om een vervolg.

Natuurlijk stonden er op Trek mooie roosterwagens en waren de uitbaters erg ervaren in het kundig roosteren van vlees en zo.

Erg lekker waren ook broodjes met gekonfijte eend en meestal kaas. Die broodjes werden erg zorgvuldig met grote liefde klaarsgemaakt en geserveerd.

 

 

Kortom voor een liefhebber van lekker eten, moet je gewoon dit trekfestijn met daarnaast veel muziek en vermaak gaan bezoeken.

Behalve in Nijmegen nog dit weekend, komen ze op verschillende plekken in ons land.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>