HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

NEDERLANDS DIS en haar receptenboek

Sinds begin zomer 2015 groeit Nederlands Dis maar door. Met steeds beproefde recepten en gerechten uit de Lage Landen – zeg maar het gebied waar Nederlands van oudsher wordt gesproken – toe te voegen,  is het nu een verzameling van misschien wel meer dan 2.500 gerechten en dranken met recept  en tips geworden. Daarnaast is er een aparte site www.natuur-keuken.nl gestart met vele eetbare planten, die wij allen zouden moeten planten. Zodat onze leefomgeving een stuk eetbaarder wordt.

MIJN NIEUWSBRIEF

In de loop van september verschijnt voor het eerst een nieuwbrief en wel 1 voor al mijn activiteiten. Dus over onderwerpen die ik in www.natuur-keuken.nl en nederlands-dis.nl regelmatig laat passeren. Men kan zich nu al gaan opgeven:

Neddis herfstgroente 1

De traditie van eten en drinken in de lage landen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de wisselingen van de seizoenen. Dat ziet men terug in producten die een bepaalde periode van het jaar beschikbaar waren  en dan ook genuttigd werden. Daarom plaatsen we recepten op die dag, waarop het van oudsher ook past.  Daarom staan berichten in principe nooit langer dan een jaar op deze site. Dan worden ze aangepast en zo dat passend is in een vernieuwde vorm weer geplaatst. Zo is dit receptenboek altijd aanpast aan de laatste inzichten over ons culinair verleden. En gelijk daardoor een kookboek met gerechten en dranken die hier in de passende periode van het jaar gegeten werden en ook nu nog steeds gekookt kunnen worden.

De keuken van de lage landen kent een traditie van “niets weg gooien”,  “koken naar het seizoen” met een oprechte openheid naar alles wat van elders hier komt.  Onze culinaire geschiedenis is daarbij veel rijker dan we denken en is ook waard om echt te waarderen.

keuken jaren 50tig

Want zo’n veelkleurige, spannende, smaakvolle en toch voedzame traditie moet voortgezet worden.

Met NEDERLANDS-DIS  hoop ik zo een bijdrage te leveren aan de voortzetting van de waardevolle Nederlandse en Vlaamse keukentraditie. Het is een deel van mijn nalatenschap aan mijn en alle andere kinderen hier.

Graag voeg ik informatie en kennis over onze keukentraditie van anderen met liefde toe aan deze waarschijnlijk nu al grootste verzameling authentieke recepten uit de Lage Landen.

Dus stuur uw informatie, recepten, foto’s, anekdotes naar  paulhoftijzer@gmail.com

WANT TRADITIE MAAKT ETEN NOG LEUKER

paul hoftijzer , nijmegen september 2018

SONY DSC

paul kookt

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>