HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

SIMPELE KOST: SNELLE CHOCOLADEMELK

Wintertijd begint nu echt te komen. Tijd voor een royale beker warme chocolademelk. Die kun je zelf snel maken, als je een pot chocoladepasta in je kast of koelkast hebt staan. Als je hiervoor meer wilt uitgeven kan je ook Nutella gebruiken. Velen maken dit warm in de magnetron, dus je hoeft niet lang te wachten. Maar in een klein steelpannetje gaat het ook prima. Voor een beker van twee deciliter heb je nodig:

dora-warmetruiendag

  • 2 deciliter melk
  • een volle eetlepel chocolade- of chocolade-hazelnootpasta

Volle sterkte

Doe de melk in een beker en zet ‘m in de magnetron. Laat de oven vijftig seconden op volle sterkte draaien. Daardoor wordt de melk warm genoeg om de chocopasta te doen oplossen. Schep een lepel ontbijtpasta uit de pot en roer hem door de melk, totdat de pasta opgelost is en de lepel schoon.

Zet de melk nogmaals in de magnetron, veertig seconden op vol vermogen. Roer andermaal om. Geef de aanstaande chocolademelk nog een laatste dertig seconden de volle lading in de oven. De chocolademelk is nu heet, lichtbruin en chocolade-achtig zoet.

Maak je de chocolademelk warm in een steelpannetje, verwarm je rustig roerend met een garde beide ingredieneten voor je chocolademelk zo lang dat je het warme genoeg vindt. Je kunt er zelfs een mooie schuimlaag optoveren. En wil je nog romiger, garneer het met een toef slagroom, zo uit een spuitbus gaat het erg gemakkelijk. Ideaal om warme voeten te krijgen, voordat je naar bed gaat. Voordelen: het kost bijna niets, en het is weer eens een andere manier om chocopasta te gebruiken.

chocolademelk

 

Het recept en tips in dit artikel zijn voor een deel eerder verschenen op Dora Besparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>