Pindarotsjes is een typerende Nederlandse lekkernij. Als je aan een zakje begint , kan men bijna nooit ophouden en is een zakje zo leeg.
Het is daarbij vrij simpel zelf te maken, waarbij je de mogelijkheid hebt het gelijk in heel veel smaken te produceren.
PINDAROTSJES
RECEPT:
- 100 gram chocolade ( puur of melk)
- 125 gram gepelde niet gezouten pinda’s
Leg een vel bakpapier op een bakblik. Verspreid de pinda hierover in kleine hoopjes.
Verwarm de chocolade au-bain-marie tot het vloeibaar is.
( een au-bain-marie is simpel zelf te realiseren door een stalen bakje in een iets grote pan met kokend water te plaatsen. Daardoor kan alles in het binnenste bakje nooit te warm worden en langzaam smelten of goed op een lagere temperatuur blijven)
Giet de vloeibare chocolade over de pinda’s .
Laat alles goed afkoelen en breek zo nodig de rotsjes in stukken.
- Uiteraard kan men zowel melk- als pure chocolade gebruiken, maar ook witte chocolade geeft een heerlijk resultaat.
Andere ouderwetse snoeperijen-
denk eens aan ulevellen en Jodenvet: https://www.nederlands-dis.nl/snoeperij/ulevellen/
HEERLIJKE SNOEPEN : NEDERLANDS DIS