HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

AOVESJOTEL mit Kies en aud Broed GERECHTEN uit LIMBURG

Limburg was geen streek van vele kaasmakers, maar in het zuiden van Limburg maakte men vroeger kleine kaasjes. Deze kaas “ROMMEDOE” wordt tegenwoordig in Nederlands Limburg niet meer gemaakt, maar wel net over de grens richting Luik (= HERVE – kaas). 

De kaas  had en heeft zo’n intensieve geur, dat dit product vaker zelfs huwelijkse problemen heeft gegeven.

OVENSCHOTEL MET OUD BROOD EN LIMBURGSE KAAS

Nodig:

  • Oud brood (liefst bruin of volkoren) ongeveer 400 gram
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 glas melk
  • 2 eieren
  • 200 gram Rommedoe

  • Kruidenzout
  • Peper
  • Tijm of marjolein
  • Boter

Snij het brood in driehoekjes met een dikte van maximaal 2 cm.

Beboter een ovenschaal. Snij tomaten in plakjes en de kaas ook. Leg naast elkaar op zijn zij een plakje brood dan tomaat , dan een plakje kaas en dan weer een stukje brood, totdat de hele schaal gevuld is en al het brood, kaas en tomaat is opgebruikt.

Klop de eieren, met melk, kruidenzout met peper & tijm of marjolein los.

Giet dit mengsel over het brood, de tomaat en kaas.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de schotel tot het ei helemaal gestold is in ongeveer 25 minuten.

Heerlijk met een  groene gemengde salade met geroosterde nootjes en een lauwe dressing.

 

MIEN KEUKE = LIMBURGS DIS     – HEERLIJKE STREEKGERECHTEN

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>