

Het Recept is simpel:
Boen de aardappels onder stromend water schoon. Zet een kilo kriel op met zoveel water dat ze net onder staan met twee lepels grof zeezout. Kook ze gaar. Het zijn nieuwe aardappels dus kook ze niet te kort. Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Stoof ze dan in de droge pan door,zodat ze helemaal droog worden. Giet er dan een eetlepel fijn zeezout over. ( mag ook Fleur de Sel zijn). Trouwens ik had nog steenzout uit de groeves van Hallstadt uit Oostenrijk. Dat zout heb ik nu zelf gebruikt.
Bak de aardappels droog verder aan zodat ze helemaal bedekt worden met een grijze zoutlaag.
Blijf goed schudden en dit duurt wel 10 minuten. Zet de pan met aardappels met deksel dan van het vuur af een half uur tot een uur weg.
Voor het serveren verwarm je weer de aardappels in de pan. Meestal zijn ze dan weer vochtig en nat. Maar na een paar minuten zijn de aardappeltjes droog en voorzien van een verschrompeld velletje met een mooie grijze zoutlaag.
Gelijk warm serveren… lekkerder heb je ze waarschijnlijk nooit gegeten.