HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

SIMPELE KOST: GEWOON LEKKERE SPRUITJES

SPRUITJES UIT DE OVEN

Nodig:

  • 500 gram spruitjes
  • 125 ml slagroom of koffieroom
  • 100 gram geraspte kaas of kaas in plakken
  • wat paneermeel  ( of een beschuit in kleine stukjes)
  • paar klontjes (kruiden-)boter of wat lepeltjes kruidenkaas
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • Groentebouillon

Maak de spruiten schoon. Snij de kontjes eraf en haal bruine blaadjes weg. Kook ze in water met wat bouillonpoeder in 10 minuten bijna beetgaar (zeker niet langer koken). Giet ze af, maar bewaar de bouillon voor een soep voor de volgende dag.

Als de spruiten wat afgekoeld zijn snij je de spruiten door. Meng de room met de kaas ( in stukjes).

Neem een ovenschaal en kwast die in met margarine of olie. Leg de halve spruiten erin. Maal er zout en royaal peper over. Giet de room met kaas erover. Strooi hier de paneelmeel over. Maal hier wat nootmuskaat over en verdeel klontjes (kruiden-) boter of wat lepeltjes kruidenkaas voor de korst.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de schotel zeker 15 minuten in de oven. Maar waarschijnlijk moet het langer in de oven, totdat de korst een mooi kleurtje heeft gekregen.

spruiten uit de oven.

Met gekookte rijst heb je een overheerlijke en erg goedkope complete maaltijd. Of een geschikt vegetarisch groente gerecht voor de kerstdagen.

  • Wil je het nog lekkerder maken, voeg wat sambal bij de spruiten en een handje grof gehakte noten als walnoten of cashewnoten. Ook gepofte kastanjes smaken er heerlijk door of bij.
  • Sommigen vinden uitgebakken spekjes hier erg lekker bij, maar eigenlijk is dat overbodig.

HEERLIJKE , EENVOUDIGE GERECHTEN – NEDERLANDS DIS  

Dit gerecht hebben we eerder met recept geplaatst op de site van Tante Dora / DORA-BESPAREN.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>