
Haagse bluf is een nagerecht dat in heel ons land wordt klaargemaakt en eigenlijk niet een speciaal gerecht alleen van Den Haag.
Het bestaat uit stijf opgeklopt eiwit met bessensap en veel suiker. Eigenlijk is de naam een verwijzing naar de air van vele bewoners van ’s-Gravenhage. Het lijkt wel veel maar is vaak niet meer dan opgeklopte lucht.
HAAGSE BLUF
Recept:
- 2 eiwitten
- Schijfje citroen
- Paar korrels zout
- 1/2 glas bessensap
- 75 gram fijne suiker
Maak de kom van binnen schoon met een citroen-schijfje.
Klop het eiwit met paar korrels zout stijf, voeg al kloppend de suiker en als het al behoorlijk stijf is de bessensap toe.
In een glas of bakje serveren, garneren met een lange vingers en misschien een paar licht gesuikerde frambozen.
Andere nagerechten met ei (en/of eiwit)- drijvende eilandjes :https://www.nederlands-dis.nl/nagerecht/nagerecht-drijvende-eilandjes/
Of Abrikozenschuim : https://www.nederlands-dis.nl/nagerecht/nagerecht-abrikozenschuim/
En niet te vergeten vierstruif : https://www.nederlands-dis.nl/nagerecht/vierstruif-of-roomstruif/
En wat te denken van biercrème: https://www.nederlands-dis.nl/nagerecht/biercreme/
Als je vanuit dat idee naar Haagse bluf kijkt, zou je ook wat likeur door het eiwit kunnen kloppen. Dan is het wel niet geschikt voor kinderen, maar smaak zal het zeker meer hebben.
Trouwens voor het recept van lange vingers , kijk je op: https://www.nederlands-dis.nl/nagerecht/kerstmis-kerst-pudding-charlotte-russe/
TRADITIONELE NAGERECHTEN : NEDERLANDS DIS
bezoek eens