
LIMBURGSE BIETEN/HARING-SALADE
Nodig:
- 200 gram gekookte rode biet in kleine stukjes
- 4 grote aardappels, geschild en in blokjes, gaar gekookt
- 4 maatjesharing
- 1 ui ( fijngehakt)
- 2 hard gekookte ei , in kleine stukjes gesneden
- 2 zoetzure appels, geschild in kleine blokjes
- 4 grote augurken , zoetzuur in blokjes
Saus:
- 5 lepels (zelfgemaakte)mayonaise
- 5 lepels(Turkse)yoghurt
- Wat citroensap
Verder:
- Verse peper en zout
- Fijngehakte peterselie en/of bieslook
- Tijgerbrood, in plakken
Vermeng alles en meng met de saus. Maak op smaak met peper en zout. Zet de salade liefst een dag koel weg.
Uiteraard drink je er bier bij. Limburg heeft genoeg goede brouwers om zelf een keuze uit te maken.