HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

SIMPELE KOST: PAP = PAP

EET VAKER EENS PAP

Kook met afwisseling en probeer eigenlijk nooit eten weg te gooien.

VERWERK DUS ALLES WAT OVERBLIJFT TOT EEN NIEUW GERECHT.

Gebruik oud brood opnieuw (zoals geroosterde blokjes brood, dus croutons in je soep of bij je salade), benut restjes……kook er een soep of pap mee “

griesmeelpap

Gemakkelijk is regelmatig pap als ontbijt of lunch. Het geeft een mooie afwisseling en van de restjes rijst, brood, koekjes en pannenkoeken kan je simpel pap maken.

Heerlijk met wat fruit als lunch en ontbijt. En je kan het zowel warm als koud eten.

HOE 

Men zet een pan met ½ liter melk of karnemelk op het vuur. Breng het aan de kook en mengt het overgebleven brood, rijst of wat dan ook er door. Men kan gelijk het vuur dichtdraaien en alleen nog maar wat roeren.

Met een beetje zout (heel weinig) en iets zoets als honing, stroop of suiker smaakt het al  heerlijk. Je rasp er wat appel  door en je hebt gelijk een heerlijk bordje vol energie.

En geloof me dit is veel goedkoper dan brood met beleg.

broodpap: goedkoop en best lekker

broodpap: goedkoop en best lekker

Dus  maak eens pap.

Heb je geen restjes dan is een pap met (een merkloze) brinta of havermout ook zo klaar en erg gezond en goedkoop.

Geinspireerd door Dora Besparen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>