RECEPT HJIT BIER
- 1 liter donker bier
- 3 eidooiers
- 225 gram greinsuiker
- Wat kaneel
- Wat nootmuskaat ( vers geraspt)
- ½ eetlepel boter
- 1 kop sterke koffie
- 1 kop cognac
Dit kan je het beste maken als het bier, de eidooiers op kamertemperatuur zijn. Dus 15 minuten tevoren in de keuken als het fornuis lekker brandt. Smelt intussen ook de boter achter op het fornuis, dus op een zacht vuurtje.
Klop de eidooiers luchtig, voeg al kloppend in porties de suiker , de kruiden en de gesmolten boter erbij. Vervolgens wat van het bier en klop als alles is toegevoegd dit tot een glad geheel. Verwarm intussen de rest van het bier tot dat het bijna kookt. Het gaat dan stevig schuimen, dat schuim schep je eraf.
Voeg het warme bier al kloppend bij het eimengsel, dan de koffie en de cognac. Gelijk serveren in voorverwarmde (liefst emaillen) kommen. Uiteraard met een stukje oranjekoek en soeskrakelingen.