HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

SIMPELE KOST : MELK met HONING

Last van je keel, als je teveel gedronken of gepraat(geschreeuwd) hebt.

Maak dan: MELK MET HONING

Een heel kort recept tegen een zere keel. Daarvoor heb je nodig:

  • een beker melk
  • een eetlepel honing

Je kunt de melk warm maken in een pannetje. Samen al roerend op een laag vuur doorwarmen, totdat de honing helemaal is opgelost. Dan simpel  van het vuur af en in een beker gieten’.

Het kan ook in de magnetron. Vul een grote beker met melk en zet die in de magnetron. Laat de oven 40 seconden op volle sterkte draaien. Doe een eetlepel honing in de nu enigszins warme melk, en roer goed om. Als het goed is, lost de honing vrij gemakkelijk op. De lepel moet er min of meer schoon uitkomen.

 

Haal de lepel uit de beker (!) en zet de melk nogmaals 40 seconden in de magnetron. Roer andermaal om en geef de beker nogmaals 40 seconden de volle lading.

Als het goed is, heb je nu hoe je het ook warm hebt gemaakt, hete melk zonder vel, die door de honing zijdezacht aanvoelt aan je keel. Een heus medicijn, want honing werkt ook desinfecterend.

Je kunt dit zoete medicijn de hele dag drinken, maar het werkt vooral goed als je het drinkt, vlak voordat je naar bed gaat. Heb je meteen warme voeten, en die zijn ook goed tegen keelpijn.

SIMPELE GERECHTEN – NEDERLANDS DIS

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>