HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

SIMPELE KOST : KOKOSROOM-TOMATENSOEP

Voor deze simpele soep gebruiken we een potje kant-en-klaar tomatensaus. Hoewel we sterke voorstander zijn om zo weinig mogelijk voorgeneden en kant -en-klaar voedsel te gebruiken is het soms best kandig en voordeliger. Kijk wel goed of zo’n kant en klaar product niet veel te veel zout en/of suiker en onnatuurlijke ingredienten bevat.

SNELLE KOKOS-ROOM-TOMATENSOEP

Voor vier porties vegetarische crème tomatensoep met kokosmelk heb je nodig:

  • een pot kant-en-klare tomaten pastasaus van 500 gram (wij gebruikten ‘traditionale’)
  • 20 centiliter kokosmelk
  • een spriets tabasco, of een half theelepeltje sambal
  • zout en peper
  • voor de garnering: crème fraîche en eventueel verse kruiden (als je hebt)

Geen koken

Je kunt het bijna geen koken meer noemen. Doe de kant-en-klare rode pastasaus met de kokosmelk, de tabasco en zout en peper in een pan en roer door elkaar. Verwarm alles op een laag pitje, tot de soep heet en bleekrood is. Als je de crèmesoep toch een beetje té crèmig (zeg: te dik) vindt, doe er dan een klein beetje water bij. Proef tot slot of er nog extra zout en peper in moet. Kruiden hoeft nauwelijks, want de kruiderij zit al in de pastasaus. Dien de soep op in een bord of kom. Doe er toef crème fraîche in, en strooi er wat groene kruiden overheen.

Je zult verbaasd zijn, hoe bijzonder deze tomatensoep smaakt. Het zure van de tomaten en het zoete van de kokosmelk gaan goed samen. De pastasaus heeft lekkere grove stukjes, en die geven de soep een extra bite. En de kant-en-klare saus bestaat voor driekwart uit tomaten, dus je krijgt echte groente binnen. Het is een vullende soep, die nauwelijks vlees nodig heeft. Lekker als voorafje, of als iets warms bij de tosti. De soep is niet duur. Voor iets meer dan twee euro ben je klaar. Veel te simpel, zo’n soep.

EENVOUDIGE SMAKELIJKE RECEPTEN – OOK NEDERLANDS DIS

Dit recept is al eerder door ons op de site van Tante Dora / Dora-besparen geplaatst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>