HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

EIGEN GEMAAKTE ENGELSE SAUS van rijpe vlierbessen UIT DE NATUUR OF JE TUIN

vlierbessen

Vlierbessen zijn nu ongeveer rijp of bijna rijp. De struiken hangen vol, maar soms zijn vele ervan ingedroogd en andere nog groen. Haal die wel uit de trossen als je ze gaat verwerken.

Met Rijpe vlierbessen kan men ook een flesje type “Engelse saus” maken.

In de keuken gebruiken we vaak Worcestersaus, maar er bestaan meer recepten, die als speciale smaakmaker in de keuken hun nut hebben.worcestersaus

Neem 1 kilo geriste vlierbessen en meng die met een ½ liter goede wijn azijn.

Breng dit samen aan de kook en laat alles zeker een half uur zachtjes pruttelen.

Passer het geheel door een zeef ( niet te hard persen!!).

Meng het met 125 gram zeer fijn gehakte ui,  1 geperst teentje knoflook, 3 gram zeezout en 125 gram liefst donkere basterdsuiker of ruwe rietsuiker.

Het geheel al roerend aan de kook brengen en zeker 10 minuten laten in koken.zelfgemaakte engelse saus

In flesjes doen en zeker 4 weken in de kelder vergeten ( langer mag ook).

Zeer lekker in de keuken en ook een prachtig geschenk voor kook-vrienden & vriendinnen.

 

ETEN  UIT DE NATUUR IS  TRADITIE : NEDEELANDS DIS

vlierbessen 12

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>