HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

SIMPELE KOST : HOLLANDS NUTELLA-TAARTJE (zonder koken)

In Amerika zijn ze net als hier ook gek op Nutella of misschien zijn ze daar wel gekker ermee.. In de VS smeren ze de chocolade-hazelnootpasta niet alleen op brood, maar er wordt ook druk mee gekookt. Daarom hier een Nutella-recept voor de Hollandse keuken, gemaakt met Hollandse ontbijtkoek.

Dora chocopasta 1

We gebruiken voor deze taartjes niet het dure origineel, maar namaak-Nutella. Maar als je de hand kunt leggen op echte Nutella, dan wordt het wel lekkerder, denkt menigeen. Kortgeleden zaten er chocoladepasta en ontbijtkoeken in de kratjes van de Arnhemse Voedselbank. In dit recept gebruiken we in ieder geval ontbijtkoeken, en als je geen hazelnootpasta hebt, kun je ook gewone chocoladepasta gebruiken.

Voor vier taartjes heb je nodig:

  •  een ontbijtkoek aan één stuk
  • een beker crème fraîche van 200 gram
  • vijf eetlepels Nutella of andere chocolade-hazelnootpasta
  • voor de decoratie eventueel poedersuiker en wat noten, bijvoorbeeld hazelnoten

 Koffie-met-melk-kleur

Maak eerst de Nutella-crème klaar. Doe de crème fraîche en de vijf eetlepels chocolade-hazelnootpasta in een ruime kom, en roer goed om. Blijf roeren totdat de crème een egale koffie-met-melk-achtige kleur heeft. Zet de schaal even opzij.

Nu snij je de ontbijtkoek in dunne plakken. Doe dat zorgvuldig met een scherp mes. De plakjes moeten ongeveer een centimeter dik zijn, vier plakjes per taartje.

Eigenlijk is de voorbereiding nu klaar. Leg de eerste plak koek op een vlakke ondergrond, en smeer de bovenkant met behulp van een mes in met de crème. Doe dat niet te dik, maar je moet het wel kunnen proeven. Leg het tweede plakje daar netjes bovenop, en smeer dat ook in met crème. Enzovoort, tot je het vierde plakje op het stapeltje legt. Je hebt dus vier plakken ontbijtkoek met drie laagjes crème ertussen.

Dora chocopasta 2

Nu maak je de rechthoekige torentjes koek af door de buitenkant dun in te smeren met de crème. De koek moet helemaal bedekt worden met de chocolade-hazelnootroom. Doe dat zorgvuldig met een vlak mes, zodat er geen koek meer te zien is. Neem je tijd. De crème hoeft er niet strak op te zitten, maar wel egaal.

Dora chocopasta 3

Zet de vier taartjes elk op een mooi bord. Je kunt er wat poedersuiker over strooien, maar dat hoeft niet. Maak alles af met wat nootjes bovenop, bijvoorbeeld hazelnoot of amandel. Als je het chocopastagebakje iets te groot vindt, dan kun je het schuin doormidden snijden. Dan zie je meteen de mooie laagjes koek van binnen.

Je kunt dit taartje als gebakje eten bij een kop koffie, maar ook als dessert. Als je het als nagerecht wat gezonder wilt maken, kun je er wat fruit naast scheppen, desnoods in reepjes gesneden abrikozen uit blik. Feestelijkheid voor weinig geld, ook als je alles zelf moet betalen. Voor deze vier luxe taartjes samen betaal je hooguit een euro, als je slim inkoopt.

CREATIEF en GOEDKOOP KOKEN – NEDERLANDS DIS

Dit recept hebben we al eerder op de site van Tante Dora / DORA-BESPAREN geplaatst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>