HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

SIMPELE KOST : KOEKJES-TOETJE MET DADELS

Vandaag maken we van koekjes een dessert. Het is een beetje Amerikaans, zo’n koekjestoetje. Met stroopwafeltjes wordt het toch weer heel Hollands. 

dora-koekjestoetje-1

Welbeschouwd is het zo gek nog niet, en vaak gemakkelijk en goedkoop te maken. Wij maken een Hollandse variant, in dit geval zelfs met mini-stroopwafeltjes. Maar je kunt vrijwel elk koekje gebruiken, van boterkoekjes en chocoladekoekjes tot simpele mariakaakjes. Hoe kleiner het koekje, hoe meer eenhaps het nagerechtje wordt.

Porties

We maken vier porties van elk vier koekjestoetjes. Daarvoor hebben we nodig:

  • 32 koekjes (zoals mini stroopwafeltjes)
  • 12 gedroogde dadels
  • 250 gram Griekse of Turkse yoghurt (10% vet)

Meer ingrediënten heb je niet nodig! Extra suiker is overbodig. De dadels en de koekjes zijn zoet genoeg. De dikke yoghurt is romig en een beetje fris zurig tegelijk. En met 10% vet zeker niet dikmakend. Een kind kan de was doen, ofwel het toetje maken.

dikke yoghurt

Snij de dadels in zo klein mogelijke stukjes. Gebruik ontpitte dadels, of haal zelf de pit eruit. Bij de Turkse toko zijn gedroogde dadels niet duur. Doe de dadelsnippertjes in de dikke yoghurt, en schep alles goed om. Dan smeer je een dikke laag dadelcrème op het onderste koekje, en legt er een tweede koekje bovenop. Dat is alles.

Eén hap

De koekjestoetjes zien er lekker uit, je kunt ze met één hap in je mond stoppen zonder te morsen, en ze smaken heerlijk. Duur is dit dessert niet. Vier porties van vier kosten samen niet meer dan een euro. Door de yoghurt en door de dadels is het ook echt voedsel, zonder toegevoegde geur- of smaakstoffen, en met weinig vet en niet al teveel suiker.

dora-koekjestoetje-2

EENVOUDIGE, SMAKELIJKE RECEPTEN – OOK NEDERLANDS DIS

De recept is al eerder door ons op de site van Tante Dora / DORA-BESPAREN geplaatst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>