

EEN KRUIDIGE GROENE HAZELNOTEN LIKEUR
Lijkt op recept van Noisette, zoals in Frankrijk normaal gemaakt wordt.
Ingrediënten:
30 groene hazelnoten
10-15 kruidnagels

kruidnagel
2 pijpjes kaneel

KANEEL
10 koffiebonen (gebrand)

koffiebonen
250 gram riet- of basterdsuiker
7/10 liter alcohol 40% (brandenwijn oid)
WERKWIJZE
Pluk de hazelnoten eind juli. Snij ze door of gat dat niet meer, sla ze stuk. Leg ze een half uur in lauwwarm water. Uit laten lekken.
Neem een glazen pot van zeker 1 liter.
Doe daar de kruiden, gekneusde koffiebonen, de noten, de suiker in. Overgiet het met de alcohol. Sluit de pot.
Zet de glazen pot op een zonnige plek liefst 6 tot 8 weken. Schud de fles zeker tweekeer per week stevig.
Filter de inhoud door een koffiefilter en giet het in een fles. Bewaar de likeur op een koel plek.

Recept: paul hoftijzer natuur-keuken / nederlands-dis