HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

GROENE HAZELAAR-likeur

EEN KRUIDIGE GROENE HAZELNOTEN LIKEUR

Lijkt op recept van Noisette, zoals in Frankrijk normaal gemaakt wordt.

Ingrediënten:

30 groene hazelnoten

10-15 kruidnagels

kruidnagel

2 pijpjes kaneel

KANEEL

10 koffiebonen (gebrand)

koffiebonen

250 gram riet- of basterdsuiker

7/10 liter alcohol 40% (brandenwijn oid)

WERKWIJZE

Pluk de hazelnoten eind juli. Snij ze door of gat dat niet meer, sla ze stuk. Leg ze een half uur in lauwwarm water. Uit laten lekken.

Neem een glazen pot van zeker 1 liter.

Doe daar de kruiden, gekneusde koffiebonen, de noten, de suiker in. Overgiet het met de alcohol. Sluit de pot.

Zet de glazen pot op een zonnige plek liefst 6 tot 8 weken. Schud de fles zeker tweekeer per week stevig.

Filter de inhoud door een koffiefilter en giet het in een fles. Bewaar de likeur op een koel plek.

Geoogste Hazelnoten

Recept: paul hoftijzer     natuur-keuken / nederlands-dis

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>