HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS

Want traditie maakt eten nog leuker

PINDAROTSJES OUDERWETSE SNOEPERIJ

pindarotsjes

Pindarotsjes is een typerende Nederlandse lekkernij. Als je aan een zakje begint , kan men bijna nooit ophouden  en is een zakje zo leeg.

Het is daarbij vrij simpel zelf te maken, waarbij je de mogelijkheid hebt het gelijk in heel veel smaken te produceren.

 

PINDAROTSJES

RECEPT:

  • 100 gram chocolade ( puur of melk)
  • 125 gram gepelde niet gezouten pinda’s

gepelde pinda's

Leg een vel bakpapier op een bakblik. Verspreid de pinda hierover in kleine hoopjes.

Verwarm de chocolade au-bain-marie tot het vloeibaar is.chocolade

( een au-bain-marie is simpel zelf te realiseren door een stalen bakje in een iets grote pan met kokend water te plaatsen. Daardoor kan alles in het binnenste bakje nooit te warm worden en langzaam smelten of goed op een lagere temperatuur blijven)au bain marie

Giet de vloeibare chocolade over de pinda’s .

Laat alles goed afkoelen en breek zo nodig de rotsjes in stukken.

pindarotsjes 2

  • In plaats van pinda’s kan men ook hazelnoten, amandelen en walnoten met chocolade overgieten.
  • choco walnoten

 

  • Uiteraard kan men zowel melk- als pure chocolade gebruiken, maar ook witte chocolade geeft een heerlijk resultaat.

Andere ouderwetse snoeperijen-

denk eens aan ulevellen en Jodenvet:   http://www.nederlands-dis.nl/snoeperij/ulevellen/

ulevellen

 

HEERLIJKE SNOEPEN : NEDERLANDS DIS

 

bakkerswinkel eens

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>