Bloedworst werd vroeger veel gegeten. Met gebakken appels is het een echt traditioneel gerecht. Zelf vond ik de bloedworst als kind niet echt lekker, maar van de gebakken schijven appel kon ik niet genoeg krijgen.
BLOEDWORST BAKKEN
- 400 gram bloedworst
- 50 gram boter of reuzel
- 2 appelen ( in plakken gesneden)
- bloem
Bereidingswijze
Snijd de bloedworst in plakken van ongeveer 1 cm dik en wentel ze door de bloem.
Bak de plakken in gebruinde boter of reuzel aan beide kanten vlug bruin.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Boor de appelen uit en snijd ze in schijven.
Bak de appelschijven in dezelfde vet en leg ze op de plakken bloedworst.
Van het bakvet waarin de bloedworst en appelen zijn gebakken kan je een sausje maken door er wat koude thee bij te gieten. Zachtjes laten bruisen, op smaak maken met wat appelstroop, peper en zout.
Lekker met brood of gekookte aardappels en rode kool.
Zelf bloedworst maken, kijk dan op:
https://www.nederlands-dis.nl/vleeswaren/na-de-slacht-zelf-bloedworst-maken/