Gebakken uierboord werd gewoonlijk “koeietiet”, “volksfricandeau” of “arbeidersbiefstuk” genoemd. Runder-uier wordt hiervoor eerst grondig schoongemaakt. Dan wordt het aangebraden en met kruiden meerdere uren zachtjes gestoofd. Na afkoeling kan men er plakken van snijden.
GEBRADEN UIERBOORD
Nodig:
- ½ kilo uierboord (voorgekookt)
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout
- 4 eetlepels bloem
- 50 gram reuzel of boter
Snij de uierboord in 1 ½ centimeter dikke plakken.
Bestrooi royaal met peper, zout en nootmuskaat.
Wentel de plakken door de bloem en bak ze daarna in de reuzel of boter mooi bruin.
Werd vaak gegeten met vers brood en zoute boter.
- Na de bloem kan je de uierboord ook nog verder paneren met losgeslagen ei en paneermeel. ( vermeng dan wat kerriepoeder door de paneermeel en snij de plakken uierboord veel dunner ½ cm) . Serveren met daarop gebakken, gekarameliseerde ui.
Verrassende traditionele gerechten op Nederlands Dis
I am now not certain the place you’re getting your info, however good topic. I needs to spend some time learning more or figuring out more. Thank you for magnificent info I was on the lookout for this information for my mission. eebdfeefaeek
Someone essentially help to make seriously posts I would state. This is the very first time I frequented your web page and thus far? I surprised with the research you made to make this particular publish incredible. Magnificent job! acaacedaeceeccec