


WORSTEKOEKJES
Nodig:
- 150 gram fijne havermout of brinta
- 10 eetlepels melk
- Zout
- Peper
- 200 gram saucijsvlees of ander vlees(-waar)
- 2 eieren
- 1 ui zeer fijn gesneden
- Kruiden uit de tuin: peterselie, bieslook, selderij, marjolein ( zeer fijn gehakt)
- Wat bloem
- Paneermeel
- Eventueel nog een ei losgeklopt
- Reuzel of olie
Week de havermout in de melk, voeg peper en zout toe. Voeg de zeer fijn gesneden vlees toe.
Meng goed. Dan de losgeslagen eieren, de ui en de kruiden. Is het mengsel te nat voeg er dan wat bloem en/of paneermeel bij. Geweekt oud brood kan je er ook door mengen. Maak hier een soort platte burgers van en wentel die door de bloem. Haal deze dan door het ei. En wentel alles nogmaals aan alle kanten door de paneermeel.
Bak de worstekoekjes in de reuzel of boter op een rustig vuur egaal bruin aan alle kanten.
- Men kan uiteraard wat knoflook en een mespuntje sambal bij het mengsel voegen. Ook kerrie past er goed bij, maar voeg dan koriander als kruid toe.
- Kleine stukje spek uitgebakken kunnen er ook goed bij.
-
Voor een vegetarische variatie voegt men in plaats van vlees 100 gram gemalen noten erbij en kan men de koekjes op het laatst nog door geel sesamzaad
rollen, maar noodzakelijk is dat niet. Heerlijk op een bedje van verse sla en spruiten.
LEKKER IN DE HUIDIGE TIJD : NEDERLANDS DIS